8 Mayıs 2015 Cuma

Biraz Hindistan biraz Katar

Hindistan'ın büyülü kum tanecikleri o öğleden sonra da ışıl ışıl parıldarken, iki kişinin iplerle zor zaptettiği bir büyük inek sahilde toynaklarıyla izler bırakarak yürüyordu. Güneş batma konumunu alıyor, gün kendini portakal renginin o canlı güzelliğine teslim ediyordu. Kızgın kum taneleri artık yakmıyordu dokununca parmak uçlarımızla. Goa sahili kendini ay ışığının karanlıkta oluşturduğu beyaz şeritlerine bırakıyordu. 

İşte o an: 

Bir başka güzel an Katar, Doha' dan. Öğle sıcağı tüm gücüyle insanın limitlerini zorluyordu ki yeni şehrin aşırı yeni oluşu bizi eski şehrin eskiliğini gözlemeye yöneltti. 2 taksiciden sonra doğru kişi 3. taksici ile yola koyulduk.

Eski Katar çarşısı bizi krem kahve kerpiç duvarları ve gölgelik alanlarıyla karşıladı. Beyaz giysilerle güneşin etkilerini en az şeklilde hisseden adamlar siyah giysileriyle o sıcakta daha da sıcaklayan kadınlar biryerlere gidiyor, alışveriş yapıyorlardı. Altın dükkanının önünde bir adam pahalı kol saatlerine işte böyle bakıyordu:

Parfüm dükkanının önünde bir başka adam bizi uzaktan uzağa süzüyordu işte böyle:

Pek alışılmadık turistler miyiz ne?! Bir başka adam kamerama böyle poz veriyordu:

Çarşı içinde kayda değer güneş gözlükleriyle bir adam aceleyle yürüyordu. İşte böyle:

Bir adam ne olduğunu çözemediğim bir bölmede bu kez kameramdan kaçıyordu. Böyle:
                                      

Katar turkuaz denizi ve manzarasıyla bize göz kırpıyordu o gün, Birleşik Arap Emirlikleri' nin enerjisini de bünyemizde hissettik. Sıradaki! :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder